Бошњакиња Карић одговорила Ћосићу: Неће бити уклањања табли док сам ја градоначелник Сарајева

ПОЗВАЛА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА ДА РАДЕ НА „ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТИМА“     

* Написала му и ово: „Српски народ у Босни и Херцеговини је конститутиван народ и народ који је уграђен у темеље ЗАВНОБИХ-овске Босне и Херцеговине, али оспоравање историјских и судски утврђених чињеница је недопустиво“

* ФАКТИ: Бењамина Карић режирани масакр у Улици Васе Мискина, који су Алија Изетбеговић и његови западни покровитељи подметнули Србима, „судски утврђеним“.  Шта би она друго. Зато је бењамина и градоначелница „блискоисточног Сарајева“

_____________________________________________________

         НОВА градоначелница Сарајева Бењамина Карић одговорила је градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу након што је Граду Сарајево и Општини Стари Град упутио захтјев за уклањање табли на сарајевској Вијећници и у Улици Ферхадија, као и за промјену назива неких сарајевских улица.

         Карић је навела да за вријеме градске администрације на чијем је челу неће бити промјене плоча, те да је српски народ у БиХ конститутиван.

         „За вријеме градске администрације на чијем сам челу – неће бити промјене плоча. Српски народ у Босни и Херцеговини је конститутиван народ и народ који је уграђен у темеље ЗАВНОБИХ-овске Босне и Херцеговине, али оспоравање историјских и судски утврђених чињеница је недопустиво”, навела је Карићева.

         Она је упутила позив Ћосићу:

         “Позивам градоначелника Источног Сарајева да радимо на развоју и заједничким пројектима попут ЕYОF-а. Подсјећам да је само у једној ноћи, од граната, 25. на 26. августа 1992. године уништено 80 посто од укупног библиотечког фонда Вијећнице, а овај лијепи и вриједни споменик културе је разорен. Око два милиона књига, чланака и часописа су неповратно уништени”, навела је Карић.

         Подсјетимо, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић упутио је јуче граду Сарајево и његовој општини Стари Град захтјев за уклањање табли на сарајевској Вијећници и у Улици Ферхадија којима се српски народ карактерише као “злочиначки и агресорски” и којима се подстиче мржња према Србима.

 

Категорије: 
Не пропусти: 
Don’t miss

Read More