Влада Словеније: Никада нисмо разматрали нон-пејпер о отвореним питањима на З. Балкану

ОГЛАСИЛА СЕ ПОВОДОМ ПИСМА МУСТАФЕ ЦЕРИЋА МИЛАНУ КУЧАНУ

* Церић написао Кучану да је Словенија “окренула леђа” Босни и Херцеговини “у корист великосрпске и великохрватске опсесије о њеној подели”

________________________________________________________

       ВЛАДА Словеније саопштила је да никада није разматрала такозвани нон-пејпер о решавању отворених питања на Западном Балкану, у коме се помиње могућност распада БиХ.

       Саопштење представља одговор Владе на писмо бившег реису-л-улеме Мустафе Церића, упућено бившем словеначком председнику Милану Кучану, у коме он Словенији замера да је “окренула леђа” Босни и Херцеговини “у корист великосрпске и великохрватске опсесије о њеној подели”.

       “Актуелна влада Републике Словеније није никада разматрала и узимала у обзир такозвани нон-пејпер, који се спомињао у вашим извештајима протеклих дана”, наводи се у саопштењу владине прес службе у Љубљани, поводом, како је наведено, “спекулација и извештаја о такозваном нон-пејперу”.

       „Исто тако, ни Влада, као ни било које владино тело, нису разматрали, припремали нити дискутовали о било којем извештају из 2011., како то тврди господин Мустафа Церић у писму бившем словеначком председнику Милану Кучану, као ни о наводном нон-пејпера који се односи на њега”, наводи се у саопштењу словеначке владе.

       Како се додаје, Влада Словеније ни било које њено тело, такође, нису се бавили у било каквом контексту цепањем Босне и Херцеговине како се то помиње у наводном документу.

       „Ни Министарство спољних послова, као ни било које друго министарство актуелне Владе Републике Словеније нису били укључени у било које активности те врсте”, наводи се у саопштењу.

 

 

Категорије: 

Read More