Кривокапић Ђукановићу и комитама: Не пријетите пуштањем звијери из кавеза – неће бити вашег „прољећа“

ОТКРИО ДА ЈЕ БИВШИ ДИРЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ СТАО НА ЧЕЛО ПАТРИОТСКО-КОМИТСКОГ ПОКРЕТА

* Здравко КРИВОКАПИЋ: „Црнпогорско проељће“? Прошле су те године и та прољећа! Бивша власт, а садашња опозиција се још не мири са тим да су изгубили власт. Они су све остварили у безакоњу и руковођени својим интересима, па сада желе да Црну Гору доведу у неко ново стање у ком се они најбоље сналазе, а то је стање хаоса и нереда

* Нагласио је: „Нека не бране Црну Гору од Црногораца… Знамо да ово све финансира организовани криминал у дослуху са политичарима, јер они на тај начин чувају своје интересе. Зашто је то тако, зато што се корупција своди на нулу, а криминал на најмању могућу мјеру. Државу још нико није побиједио, неће ни данас, ни убудуће”

* Активисти „Црногорског прољећа“ – изашавши на улице неколико градова – затражили су неопозиву оставку Кривокапића.  Кретали су се у аутомобилским колонама и носили монтенегринске, комитске и НАТО заставе

_________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Владе Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је да саветник Мила Ђукановића и бивши директор управе полиције Веселин Вељовић предводи Патриотско-комитски покрет, који је, како је рекао, “свој штаб из полиције преселио у штаб паралелног органа”.

       Кривокапић сматра да се садашња опозиција још не мири да тим да је изгубила власт.

       Премијер поручује и да државу нико није победио, али и да је обавеза свих да позову своје присталице да престану са окупљањима.

       “Врата слободе и демократије у Црној Гори су одшкринута, али то није разлог да ових дана присуствујемо окупљањима која на одређени начин крше ту слободу, заустављајући слободу неких других, који би само да се слободно крећу. Демократија подразумијева и протесте, али ти протести морају бити у духу демократије, а то значи, без порука мржње, шовинизма и искључивости”, навео је Кривокапић.

       Он је додао да “Црна Гора последњих дана слуша поруке које никада до сада у Црној Гори нису биле присутне, “а то су поруке подела на дошљаке и домороце, староседеоце и избјеглице”.

       “Исто тако, слушамо пријетње посланика, ‘пуштањем звијери из кавеза’, многе поруке мржње, чак и насиља, и на крају ти исти, који подстрекују на насиље, очекују да се у Црној Гори деси, како нам намећу, ‘црногорско прољеће’, алудирајући вјероватно на Арапско прољеће. Те године и та прољећа су прошла”, додао је премијер.

       Он додаје да “нико не треба да брани Црну Гору од Црногораца”.

       “Посебну пажњу бих усмјерио на претходну власт, а садашњу опозицију која има одговорност, јер се они још не мире са тим да су изгубили власт. Немојте да вас брине то што они који су све остварили у безакоњу и руковођени својим интересима желе да Црну Гору доведу у неко ново стање у ком се они најбоље сналазе, а то је стање хаоса и нереда”, рекао је Кривокапић.

       Премијер Црне Горе наглашава да тим активностима руководи Вељовић, “који је свој штаб из полиције преселио у штаб паралелног органа, који руководи Комитско патриотским покретом”.

       “Знамо да ово све финансира организовани криминал у дослуху са политичарима, јер они на тај начин чувају своје интересе. Зашто је то тако, зато што се корупција своди на нулу, а криминал на најмању могућу мјеру. Државу још нико није побиједио, неће ни данас, ни убудуће”, изјавио је, између осталог, Кривокапић.

       Неколико сати раније су активисти „Црногорског прољећа“ – изашавши на улице неколико градова – затражили неопозиву оставку Кривокапића.  

       Кретали су се у аутомобилским колонама, тврдећи да не припадају партијама.

       Носили су монтенегринске, комитске и заставе НАТО.

       И данас су неколико сати блокирали пут Никшић-Подгорица у мјесту Богетићи.

 

Категорије: 

Read More