Мета осумњичио америчку амбасадорку да заједно са Србијом подржава Раму

ЗАПРЕТИО ДА ЋЕ „РАДИТИ ВИЛЕ“ АКО БУДЕ НЕРЕГУЛАРНОСТИ НА ИЗБОРИМА

* ФАКТИ: Каква дрскост Иљира Мете: оптужио амбасадорку дивних Сједињених Држава се меша у изборе! Па, Американци то никада нигде не раде! Фини су то људи! У свим земљама које они усрећују – колективно плачу од среће. Узгред: Вашингтон за све криви Русију, а Шиптари – Србију…

___________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Албаније Иљир Мета оптужио је америчку амбасадорку у Албанији Јури Ким да се меша у унутрашње послове те земље тако што је подржала премијера Едија Раму уочи данашњих парламентарних избора, сугеришући да је Ким можда и део ”лобистичке кампање коју плаћа Србија”, јавља АП.

       Мета је оштро говорио о амбасадорки Јури Ким јуче приликом гостовања на телевизији и позвао је да “престане да подржава Раму, који крши изборну тишину”.

       У једном тренутку Мета је наговестио да би амбасадорка Ким могла да буде део међународне кампање лобирања против њега коју, како је рекао, предводи Србија, наводи АП.

       „Постоје корумпирани кругови. Постоји лобирање које плаћа Србија, тамо (у САД) и у другим земљама, које амерички представници користе против Иљира Мете”, рекао је председник Албаније.

       Док је трајала емисија на Сири телевизији, Ким је послала текстовну поруку Мети и твитовала о недељним изборима, одговоривши на упозорење Мете да ће Албанци “узети виле и друге алате ако премијер покуша да манипулише гласањем или резултатима”.

       „Неприхватљиво је да било ко прети да ће грађани узети виле 25. априла уколико им се не допадне изборни резултат. Ове претње заслужују осуду. Они који позивају на насиље биће одговорни за своје речи и акције”, написала је амбасадорка САД.

       (Танјуг)

 

Категорије: 
Не пропусти: 
Don’t miss

Read More