ERDOGAN I ALIJEV BESNI: Bajden je napravio istorijsku grešku!

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev u telefonskom razgovoru sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom izjavu Džoa Bajdena o genocidu nad Jermenima nazvao je „istorijskom greškom“.

Ranije je Bajden zvanično priznao masakre etničkih Jermena organizovane i počinjene početkom 20. veka u Osmanskom carstvu kao genocid.

„Održao se telefonski razgovor između predsednika Azerbejdžanske Republike Ilhama Alijeva i predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Tokom telefonskog razgovora šefovi država osudili su izjavu američkog predsednika Bajdena o takozvanom „jermenskom genocidu. Primećujući da je ova odluka pogrešna, predsednik Ilham Alijev nazvao ga je istorijskom greškom. Predsednik je naglasio da Azerbejdžan ovu izjavu smatra neprihvatljivom“, rekla je pres-služba Alijeva, prenose za RIA Novosti.

Tokom razgovora, Alijev je rekao da je „ova izjava nanela ozbiljnu štetu novim trendovima saradnje u regionu’’.

„Predsednik je naglasio da je Azerbejdžan uvek bio blizak Turskoj. Predsednik Redžep Tajip Erdogan zahvalio se predsedniku Ilhamu Alijevu na podršci i stavu. Takođe je dodao da je Turska uvek podržavala Azerbejdžan. Šefovi država izrazili su zadovoljstvo razvojem bratskog i prijateljskog odnosa između Azerbejdžana i Turske u svim sferama“, stoji u saopštenju.

(Pravda)

Članak ERDOGAN I ALIJEV BESNI: Bajden je napravio istorijsku grešku! se pojavljuje prvo na INTERMAGAZIN.

Read More